راهنمای ترک متادون
متادون یک داروی رایج با خاصیت ضددرد و ضدسرفه است که برای ترک اعتیاد بهکار میرود. اگر بعد دوره طولانی مصرف، استعمال متادون متوقف شود، برخی علایم ترک مشاهده میشود که در هر فرد میتواند متفاوت باشد.
متادون داروی مخدری است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدری مانند هرویین، مورفین، تریاک، شیره و … استفاده می شود. اما در برخی مواقع خود متادون مورد سو مصرف قرار می گیرد، ترک متادون با مشکلاتی مانند بی خوابی، بدن درد، سرگیجه و … همراه است.
ترک یک باره و غیر اصولی متادون توسط افرادی که دوز بالا مصرف می کنند یا دو تا سه بار در روز مصرف متادون دارند خطرناک بوده و احتمال مرگ را به همراه خواهد داشت.
رایجترین روش مصرف متادون بهحالت محلول و بهصورت خوراکی است. این دارو همچنین به صورت قرص نیز موجود است که با آب مخلوط کرده و مصرف میکنند. برخی از عوارض جانبی حین مصرف این دارو شامل مشکلات تنفسی، یبوست و تنگ شدن مردمک چشم است. مصرف طولانی مدت متادون میتواند منجر به وابستگی شود، و هنگامی که متوقف شود بیمار ممکن است با مشکلات خفیف تا شدید ناشی از ترک روبرو شود.
متادون برای معتادان هروئین به عنوان معادل انسولین برای بیماران دیابتی مفید است. با این وجود، برخی از معتادان تمایلی به مصرف متادون به جای هروئین ندارند. برای مصرف متادون، شما باید با دکتر خود مشورت کنید و به تدریج با استفاده از داروهای جایگزین تجویز شده توسط دکتر، مصرف متادون را نیز به حداقل برسانید. این تنها راه شما برای ترک متادون بدون درد است، البته این به این معنا نیست که به راحتی میتوانید این دارو را ترک کنید، بلکه با زیر نظر پزشک بودن درد ترک اعتیاد شما به حداقل خواهد رسید.
علایم ترک متادون :
تعداد زیادی از مخدرهای غیر اعتیادآور و داروهای توانبخشی از متادون استفاده میکنند تا اعتیاد ناشی از هرویین و مرفین را در افراد معتاد دفع کنند. عوارض ناشی از ترک متادون در مقایسه با عوارض ناشی از ترک هرویین یا مورفین نسبتا کمتر است. با اینحال اگر دارو در مقدار زیاد و کنترل نشده مصرف نشود ممکن است این مطلب درست نباشد. این کار ممکن است بیمار را بدتر از وابستگی به مورفین یا هرویین، به متادون وابسته کند. ترک آن دارای تعدادی عوارض فیزیکی و روانی است.